diumenge, de febrer 21, 2010

Proces d'escriptura

Suposo que ja era hora d’actualitzar. La veritat és que no paro d’escriure i ja porto 46 pagines ben lligades les unes amb les altres i amb el que vindrà a continuació alhora que em sorgeixen personatges i situacions noves que no fan més que assegurar la solidesa de la trama. Els personatges comencen a estar definits i he descobert que la Charlotte te diferents facetes.

L’Erik és el que m’ha sorprès més. He escrit molt poc d’ell però és una mica diferent a com tenia pensat fer-lo, suposo que perquè ja tinc un altre personatge que s’assemblaria massa a ell, l’Andrew. L’Andrew, no m’ha sorprès, ha resultat un repte perquè tot i ser un personatge que m’encanta, no l’acabo de comprendre. A arrel d’ell ha sortit el personatge nou que no tindria que haver aparegut per res més que per nomenar-lo i ha passat a ser un personatge important i més important: interessant.

El més divertit d’escriure una novel•la “policíaca” (diguem-li així) és poder donar importància als secundaris tot i que no en tinguin, perquè, per el lector, qualsevol pot esser l’assassí. És realment divertit jugar a despistar i espero fer-ho bé. També és divertida la Charlotte, jo em ric amb ella (en ocasions) espero que algú més ho faci.

En quant a la documentació. Tinc moltes coses sobre les que documentar-me, tantes, que si vull ser una mica sistemàtica (i últimament m’estic passant de sistemàtica) tindria que fer una llista perquè no se’m passi res i he pensat (vaig pensar fa temps) en fer una llista de bibliografia consultada.

Un dels temes en sí no es desagradable i és molt interessant, de fet m’he trobat pensant en aprendre una cosa nova (molt nova) i no estic segura de fer-ho. Potser és desagradable perquè no ho conec de primera mà i em sembla llunyà i estrany, diguéssim incòmode. Potser la gent que ho coneix no es sent així; no ho puc saber, però per això estic investigant no?

Per altre banda ja us avanço que estic en plena investigació amb els verins, és un tema molt interessant però potser no en sabré massa quan arribi al moment com per crear tota una subtrama a partir d’aquest element. Potser tindré que ser simple.

Per acabar... Historia de Carcassona. No ho porto gaire bé. És un element bastant important en la historia però no acabo d’estar segura de saber-ne gaire. Tot i així, la historia no s’atura. Espero poder sortir-me’n de tot i fer-ho bé.

Sigueu feliços.

2 comentaris:

Estefania ha dit...

WWWoo super entrada!!

Hi ha una part que no me enterat molt bé, pero guay lo dels verins i personatjes.

Com no tens ben definit l'erik!!??? Ha de ser guay!! jeje

Guay lo de personatjes importants, havera si adivino qui es!

Muaa testimu!!

Mireia de No Honrubia ha dit...

Doncs no l'acabo de tindre definit, perquè he d'escriure més d'ell. I com tenia una idea de com seria, em pensava que quan escrigués el seu personatge resorgiria i ja ho sabria tot d'ell. Però, es va comportar diferent al que em pensava en la seva "primera" aparició i tot i que ho volia evitar, ell solet vol definir la seva personalitat... doncs... via lliure! i tranquila, és un personatge guai.

muas!