dilluns, de desembre 28, 2009

Entrebancs

Hola a tots els que em llegiu i gracies. Sento que la meva activitat últimament hagi estat mínima però hi ha varis factors que han provocat el desastre. El primer és que per què Fred i boira pugui sortir de l’ou, necessito que la Mar el llegeixi i em digui que li sembla. En segon lloc necessito diners per imprimir una primera copia per portar al registre i més per imprimir-ne cinc. Però de moment això està en procés, la Mar ja té una copia i les coses avancen.
El problema el tenim en la meva pròxima historia. Les notes que havia pres en un full i un detallat calendari on s’especificaven ja molts dels esdeveniments de la historia, han desaparegut. Com? No ho sé. Hem mirat per tota la casa i no estan en lloc. Cosa que vol dir que tindré que tirar del meu propi cap i començar de nou.
Un altre problema, me l’he buscat jo soleta. Pretenia començar a escriure aquests dies que estaré a Figueres, però a part de tindre que fer un treball, no m’atreveixo a tornar a començar de nou, deixar apartada Fred i Boira i a més desafiar al destí deixant de banda l’ultim problema i és que encara no sé com plantejaré l’historia.
M’explico:
En un principi vaig tindre una idea que vaig desestimar gairebé d’immediat. Volia afegir una línia temporal d’època, paral•lela a l’actual, donat que l’escenari es Carcassone. El problema era, que no tenia manera de establir una connexió entre el passat i el present. Fa uns dies vaig tornar a pensar en aquesta idea, no molt seriosament, però vaig comentar-li a la Lisi. Ella em va dir que estaria bé i em va explicar l’historia de Carcassone, que jo no sabia (ignorant!). I em vaig quedar entusiasmada. Com desestimar una historia així amb tant potencial dramàtic? Com? Però també, com incloure-la? Doncs encara no ho sé.
Si decideixo fer-ho, sé que em tindré que documentar a més no poder, llegir llibres, articles, empapar-me per no ser una ignorant i perquè el que escrigui tingui credibilitat.

Accepto i demano consell.
Bon Nadal!

6 comentaris:

Estefania ha dit...

Havera.

La cosa es que això ja existeix (Kate Mosse) en la trilogia de dues linees temporals passat-present amb Carcassone.

Pero no es mala idea, clar que no.

Lo del paper es un desastre. Mire... Aix... Que farem amb tú.

Digali a la Mar que llegeixi rapid! Que jo vui enregistrar la meva historia!! (que dolenta).

I lo de documentarse m'ho conec molt bé... Practicament es la meitat de la feina. Primer, per lescenari (que jo mel vaig inventar completament) i després a l'hora de corretgir perqué no l'hagis cagada. Es un treball molt bonic... I molt dur.

Ja aniras informant!! :)

Mireia de No Honrubia ha dit...

Bé, jo el que he llegit de la Kate Mosse, el passat no era tant passat... però segurament laberinto es centra més a Carcassone no?

He decidit... bé, m'estic plantejant. No fer dos linies temporals narratives si no, fer que trobin indicis (cartes, escrits, llibres, objectes) de l'època dels catars. Encara no sé on em pot portar això... però ho intentaré. Ja m'he començat a documentar i és dur. Realment Fanny, això de escriure i estudiar, no és gens sencill, veritat?

Estefania ha dit...

Gens!! Jj pensa que entorpeix molt... Pero a mi em va passar el contrari.

Jo no em documentava per escriure, sino que escribia i després comprovaba.

Encara que crec que el fet de estudiar dona noves idees :)

El diseny es genial, molt diferent.

Laberinto passa a la carcassone medieval, quan hi ha la guerra amb els francesos i clar, tot passa a la fortificació.

M'agrada molt el diseny!!! Petons :)

Anònim ha dit...

M'agrada molot i mes al nou diseny
susanna

Mireia de No Honrubia ha dit...

Més aviat em referia a estudiar/universitat.
El tema de la documentació... necessito saber més de la historia per saber que tindrà que veure amb la meva. Encara està tot molt verd.

Gracies per l'opinió sobre el diseny.

Estefania ha dit...

Estudiar carrera i escriure a alhora?
Si es així... Sí, sí que es molt xungu. M'agradaria poder dedicar molt mes temps a l'escriptura. Saber que tens tots els dies i que no hauras d'interrumpir la historia...

Uoou això seria genial.